Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ε. Λιακούλη: «Άμεση η ανάγκη ενεργοποίησης των δομών Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας»

14 Φεβρουαρίου 2021
in Λάρισα
A A
Ε. Λιακούλη: «Άμεση η ανάγκη ενεργοποίησης των δομών Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια προχώρησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με τους συναδέλφους της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε σχέση με την ανάγκη οργάνωσης και στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο νομό Λάρισας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του ολοένα και πιο γερασμένου πληθυσμού μας και να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στην αυξημένη προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας στο κείμενο της ερώτησής της:

«Η αναγκαιότητα της ενεργοποίησης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγινε επιτακτική λόγω της πανδημίας του COVID-19 και υπό το πρίσμα της αναχαίτισης του ιού και του ελέγχου και διαχείρισης των ύποπτων κρουσμάτων σε πρώτο επίπεδο.Εντούτοις, αυτήν την στιγμή τα κέντρα υγείας αστικού και μη αστικού τύπου, όπως και οι ΤΟΜΥ πάσχουν από προσωπικό και υποδομές, ενώ η έλλειψη αποτελεσματικού και επαρκούς συντονιστικού μηχανισμού με τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, είναι ένα ακόμα πρόβλημα.

Παρά τις σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία κυβερνητική πρωτοβουλία, σε σχέση με την ουσιαστική ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές, με την οργανωμένη ένταξη ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, την ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και την αξιοποίηση των ΤΟΜΥ, προκειμένου να αναλάβουν συγκροτημένα την διαχείριση των περιστατικών (COVID και μη COVID) προνοσοκομειακά και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Το επείγον της ενεργοποίησης της Π.Φ.Υ. δε, είναι καταφανές και από το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν επιφορτιστεί και με τον ρόλο της διάγνωσης και διαχείρισης του συνόλου των περιστατικών,καθώς και με τον εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε οργανωτικό αδιέξοδο και οι υγειονομικοί να εργάζονται σε καθεστώς ασφυξίας.

Υπό το πρίσμα της νέας έξαρσηςτης πανδημίας και της ραγδαίας αύξηση των ασθενών COVID και των διασωληνωμένων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των μη COVID ασθενών,που απαιτούν την άμεση εμπλοκή των δομών της Π.Φ.Υ. τόσο στην διαδικασία της διάγνωσης, όσο και της διαχείρισης και παρακολούθησης των περιστατικών με ήπια συμπτώματα, καθώς και στον εμβολιασμό κατά του COVID-19, ρωτώ τον κ. Υπουργό σε σχέση με τον σχεδιασμό του, αναφορικά με την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την ανάσχεση της πανδημίας. Επίσης, θέτω το ερώτημα, αν σκοπεύει να ενισχύσει με προσωπικό και υποδομές τις δομές ΠΦΥ προκειμένου να αποκεντρωθεί η δειγματοληψία, η διαχείριση των ήπιων περιστατικών COVID-19 από τα νοσοκομεία και να στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σε δομές της ΠΦΥ του νομού Λάρισας».

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Λάρισα: Εκκενώνεται και ο οικισμός Κάμπος

Λάρισα: Εκκενώνεται και ο οικισμός Κάμπος

27 Σεπτεμβρίου 2023
Τι ισχύει στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας

Τι ισχύει στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας

27 Σεπτεμβρίου 2023
Εκκενώνουν προληπτικά Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια

Εκκενώνουν προληπτικά Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια

27 Σεπτεμβρίου 2023
Λάρισα: Εκκενώνονται Αρμένιο και Νίκη

Λάρισα: Εκκενώνονται Αρμένιο και Νίκη

27 Σεπτεμβρίου 2023
Λάρισα: Διακοπή κυκλοφορίας από Νίκαια ως τα Φάρσαλα

Λάρισα: Διακοπή κυκλοφορίας από Νίκαια ως τα Φάρσαλα

27 Σεπτεμβρίου 2023
Ευ. Λιακούλη: «Σε κίνδυνο η θεσσαλική φέτα ΠΟΠ- Άμεση στήριξη του κλάδου»

Ευ. Λιακούλη: «Σε κίνδυνο η θεσσαλική φέτα ΠΟΠ- Άμεση στήριξη του κλάδου»

27 Σεπτεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.