Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Έρευνα: Ποιοι πάχυναν και ποιοι αδυνάτισαν στην περίοδο της καραντίνας

31 Μαΐου 2020
in Γεύσεις
A A
Τα πέντε πιάτα της ελληνικής κουζίνας με παγκόσμια απήχηση

Ο κορονοϊός προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αυτοβελτίωση. Για παράδειγμα από τις 21 Μαρτίου λίγο πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία, η αναζήτηση στο Google στρωμάτων για γιόγκα πήρε φωτιά. Επίσης από τότε που άνοιξαν τα ποδηλατάδικα έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών.

Κι όποιος κάνει βόλτα σε πάρκα ή στις όχθες ποταμών θα διαπιστώσει ότι πολύ κόσμος επωφελείται και από τον καλό καιρό για να ασκηθεί.

Για ένα μέρος των Γερμανών ο υγειινός τρόπος ζωής φαίνεται να επεκτείνεται και στις διατροφικές συνήθειες. Σε έρευνα που διεξήγε η εταιρεία Kantar μετά από εντολή του ιδρύματος Χάιντζ Λόμαν, ένας στους τέσσερεις ερωτηθέντες δήλωσε ότι μαγειρεύει συχνότερα από πριν.

 

Αυξάνεται η ζήτηση κρέατος

Οι περισσότεροι έμειναν πιστοί σε αυτά που ήδη γνώριζαν, το 18% δήλωσε πως από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και κλείστηκε στο σπίτι ότι μαγειρεύει διαφορετικά. Το διαφορετικά, σε αυτή την περίπτωση, σημαίνει συχνότερα πιο υγιεινά. Φρέσκα λαχανικά και φρούτα αναφέρθηκαν 70% συχνότερα, χορτοφαγικά πιάτα αναφέρθηκαν κατά 48% συχνότερα και στην τρίτη θέση αναφέρθηκε συχνότερο ζύμωμα γεγονός που εξηγεί και τις ελλείψεις σε αλεύρι και μαγιά στα σουπερμάρκετ.

 

Οι ερωτήσεις τέθηκαν στο τέλος Απριλίου, πριν βρεθεί δηλαδή η βιομηχανία κρέατος στο επίκεντρο των ειδήσεων για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων. Οι δυσάρεστες ειδήσεις για τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής στον τομέα αυτό δεν φαίνεται πάντως να έβαλαν από μόνες τους μεγάλο φρένο στην κατανάλωση. Το γεγονός ότι μερικά σφαγεία έκλεισαν δεν φάνηκε να έχει επιπτώσεις στην τιμή του κρέατος. Στο μεταξύ έχει αυξηθεί και πάλι η ζήτηση μιας και ανοίγουν τα εστιατόρια. Οι εξαγωγές επόσης προς την Κίνα παραμένουν σταθερές.

Κάποιοι πάχυναν, κάποιοι αδυνάτισαν

Ανεξάρτητα πάντως από τον κορωνοϊό, η κατανάλωση κρέατος στη Γερμανία σε ένα γενικότερο επίπεδο φαίνεται να μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Κυρίως η κατανάλωση χοιρινού σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Κρέατος. Το 2019 καταναλώθηκαν λιγότερο από 60 κιλά κρέατος το χρόνο ανά κάτοικο. Το 26% δήλωσε ότι κάθε μέρα τρώει κρέας. Πέντε χρόνια νωρίτερα το ποσοστό αυτό ήταν 34%. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι άνδρες είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να τρώνε λιγότερο κρέας.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για τις διατροφικές συνήθειες, η οποία παρουσιάζεται από την υπουργό Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ. Το ποσοστό των χορτοφάγων και των βίγκαν πάντως παραμένει σταθερό. Ακόμη, η αποδοχή κρέατος παρασκευασμένου με φυτικές πρώτες ύλες, έντομα ή κρέας παρασκευασμένο στο εργαστήριο, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή. Το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει τέτοια προϊόντα.

Τέλος, η καραντίνα και η ζωή στο σπίτι αφήνει τα σημάδια της. Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πήρε κάποια κιλά παραπάνω ενώ το 10% ότι αδυνάτησε.

 

πηγή: DW

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Ξεπερνούν τις 5.000

Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Ξεπερνούν τις 5.000

1 Νοεμβρίου 2021
Το έθιμο της φανουρόπιτας (και γιατί τα υλικά θα πρέπει να είναι 7 ή 9)

Το έθιμο της φανουρόπιτας (και γιατί τα υλικά θα πρέπει να είναι 7 ή 9)

27 Αυγούστου 2021
Μπίρα: Τα κυριότερα είδη της και πώς να την απολαύσετε

Μπίρα: Τα κυριότερα είδη της και πώς να την απολαύσετε

24 Αυγούστου 2021
Γιατί πάντα πρέπει να τρώμε καλοψημένα τα μπιφτέκια

Γιατί πάντα πρέπει να τρώμε καλοψημένα τα μπιφτέκια

1 Ιουνίου 2021
Vegan σοκολατένιος πειρασμός!

Vegan σοκολατένιος πειρασμός!

28 Μαρτίου 2021
Κορονοϊός: Αυτός είναι ο διατροφικός οδηγός που συνιστά ο Τσιόδρας

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο διατροφικός οδηγός που συνιστά ο Τσιόδρας

20 Απριλίου 2020
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.