Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
Pressing.gr - mobile

Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι ετοιμάζονται να καταργήσουν το βέτο στην ΕΕ: Μία καταστροφική εξέλιξη για Ελλάδα και Κύπρο

20 Ιουνίου 2022, 07:52
κατ.: Ελλάδα, Κόσμος
A A
Ελβετική εφημερίδα: «Έλληνες, οι νέοι ήρωες της Ευρώπης»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με γοργούς ρυθμούς μετατρέπεται σε… Σοβιετική Ένωση αφού τα μεγάλα κράτη της θέλουν να προχωρήσουν σε κατάργηση της αρχής της ομοφωνίας, βάζοντας τέλος στο δικαίωμα στο «βέτο» που διατηρούν όλα τα μέλη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μέχρις στιγμής προκύπτουν, το ζήτημα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Δηλαδή δεν είναι κάτι το οποίο βρίσκεται υπό σκέψη αλλά κάτι το οποίο θέλουν στις Βρυξέλλες να υλοποιηθεί άμεσα ώστε να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμών και διαφυγής για τα μικρά κράτη.

Ως αφορμή παρουσιάζεται ο Βίκτορ Όρμπαν και το γεγονός ότι τον ενδιαφέρουν πρωτίστως τα ουγγρικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα κάποιων, κάπου στην… Ουάσινγκτον.

Όπως λένε στην ΕΕ, η Ουγγαρία προκαλεί ζημιά στην «λειτουργικότητα» της Ενωσης και έτσι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θέλουν την κατάργηση του βέτο κάτι το οποίο θα μετατρέψει τις μικρές χώρες τύπου Ελλάδας σε «επαρχίες» των Βρυξελλών.

Βέβαια κάποιος θα πει ότι ήδη η Ελλάδα είναι «επαρχία». Δεν είναι έτσι όμως, αν από αύριο ο ελληνικός λαός αποφασίσει να είναι ανεξάρτητος και ως κοινωνία παράγει ανεξάρτητους πολιτικούς, μπορεί να πει «όχι» σε πολιτικές της ΕΕ που διάκεινται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και άρα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Με ποιο τρόπο θα μπορεί η Ελλάδα να υπερασπίζεται πλέον τα εθνικά της δίκαια ειδικά από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ασχολείται καθόλου με τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία.

Τι θα εμποδίσει αύριο την ΕΕ, να δεχτεί για παράδειγμα στους κόλπους της την Τουρκία, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της Δύσης;

Η κατάργηση του βέτο θα αποφέρει καίριο πλήγμα στον Ελληνισμό καθώς πλέον οι ψήφοι των δύο ελληνικών κρατών, της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν θα παίζουν κανένα ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής των Βρυξελλών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά με αυτό:

«Η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο αν δεν είναι όμηρος του κάθε Ορμπαν. Πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να κάνει έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής στο θέμα του εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο, προκειμένου να δώσει αυτά που ζητούσε ο Ορμπαν.

Αν θέλουμε η Ε.Ε. να συνεχίσει να είναι αποτελεσματική στον οικονομικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα, στον γεωπολιτικό της ρόλο, χρειάζεται ένας “ρεαλιστικός φεντεραλισμός”, όπως τον αποκάλεσε ο Ντράγκι μιλώντας πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Που σημαίνει ότι τα θέματα που αποφασίζονται με αυξημένη πλειοψηφία πρέπει να διευρυνθούν».

Δηλαδή εκτός της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με την ιδέα να επιτρέψει να απεμποληθεί το βασικό αυτό «όπλο» που διαθέτει το ελληνικό κράτος.

Γιατί για την κατάργηση του βέτο θα απαιτηθεί μία ομοφωνία όλων των κρατών, μόνο που η ομόφωνη αυτή θα είναι για τελευταία φορά. Μετά την κατάργηση του βέτο δεν θα απαιτηθεί ξανά ποτέ καμία ομοφωνία. Θα περνάει αυτό που θέλει το Βερολίνο, το Παρίσι, ίσως και η Ρώμη.

Ως γνωστόν όμως, οι μεγάλες δυνάμεις πάντοτε τα βρίσκουν μεταξύ τους και έχουν κοινή γραμμή σε αυτά που θέλουν.

Μάλιστα στην ΕΕ πολλοί θεωρούν ως πρόσχημα για την κατάργηση του βέτο, ότι κάποιες χώρες ή για την ακρίβεια κάποιες κυβερνήσεις, στερούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την δυνατότητα να έχει δική της εξωτερική πολιτική. Μα πως θα έχει εξωτερική πολιτική άμα δεν συμφωνούν όλες οι χώρες για αυτή;
Τότε θα είναι εξωτερική πολιτική μόνο της Γερμανίας και τη Γαλλίας.

Όλοι ξέρουν την αδυναμία της Γερμανίας προς την Τουρκία. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι για τους Γερμανούς τα ελληνικά νησιά έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Δηλαδή το Βερολίνο στηρίζει τις τουρκικές θέσεις για αυτοαφοπλισμό της Ελλάδας.


Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε στη Γερμανία το δικαίωμα να ορίζει τις τύχες της εθνικής μας ασφαλείας;

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης της 8χρονης

Προπονητής κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου – Αθώος για την απόπειρα βιασμού λόγω παραγραφής

28 Ιουνίου 2022, 10:53
Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η δικογραφία για την σπιτονοικοκυρά

Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η δικογραφία για την σπιτονοικοκυρά

28 Ιουνίου 2022, 10:49
Κατερινόπουλος για Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη: Κάτι άλλο υπάρχει, κάτι κρύβουν μεταξύ τους

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Οι γιατροί δεν έχουν το Αλάθητο του Πάπα – Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν επηρεάζει κανέναν»

28 Ιουνίου 2022, 09:20
Κορονοϊός: Ένας στους τρεις θετικούς μεταδίδει και την πέμπτη μέρα

Μέχρι 30.000 κρούσματα και κορύφωση του νέου κύματος από 15 Ιουλίου «βλέπει» ο Τζανάκης

28 Ιουνίου 2022, 09:16
Από δύο αυτοκίνητα παρασύρθηκε ο ποδηλάτης στο Βόλο!

54χρονος αυτοκτόνησε με χάπια – Το δραματικό τηλεφώνημα λίγο πριν βρεθεί νεκρός

28 Ιουνίου 2022, 09:12
Θανατηφόρα πτώση φοιτητή από μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Αλεξανδρούπολη

Χαλκιδική: Νεκρός εντοπίστηκε 64χρονος Γερμανός τουρίστας

28 Ιουνίου 2022, 09:03
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.