Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Τέμπη: «Τι γράψαμε στα πιστοποιητικά για να αποζημιωθούν οι συγγενείς»

11 Μαρτίου 2023
in Ελλάδα
A A
Τέμπη: «Τι γράψαμε στα πιστοποιητικά για να αποζημιωθούν οι συγγενείς»

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας εξηγεί τις δύσκολες καταστάσεις που έζησε στο νεκροτομείο της Λάρισας και περιγράφει συγκινητικές στιγμές με τους συγγενείς των θυμάτων, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τις δραματικές στιγμές που βίωσαν οι οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν με αγωνία για να πάρουν τις χειρότερες ειδήσεις της ζωής τους έξω από το νεκροτομείο της Λάρισας, όπου γινόταν η ταυτοποίηση των σορών, τις έζησαν από κοντά πρώτα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και οι ιατροδικαστές που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν αυτό το θλιβερό έργο. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, που έγινε ένα από τα πρόσωπα αυτών των μαύρων ημερών, μίλησε στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και περιέγραψε τις σοκαριστικές καταστάσεις που έζησε και η ίδια μετά το τραγικό δυστύχημα.

Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3), όταν ένα περιπολικό της Ασφάλειας Λάρισας την μετέφερε εκτάκτως στο νεκροτομείο.

«Από τις 4 το πρωί είχαν ξεκινήσει να έρχονται οι πρώτες σοροί των θυμάτων. Συγκεκριμένα, με το που έφτασα πρέπει να υπήρχαν στο νεκροτομείο ήδη 25 με 30 νεκροί», αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Λεονταρή είχε ζήσει και το άλλο τραγικό δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο το 2003, όταν «χάθηκαν» 21 μαθητές.

«Δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου ότι θα δω κάτι μαζικότερο», λέει και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Η εικόνα από τους σάκους που έβλεπα μέσα στο νεκροτομείο, με έκαναν να πω: «Θεέ μου, ξαναζώ το ίδιο πράγμα». Σε καμία περίπτωση», όπως τονίζει, «τα πρώτα λεπτά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα έχουμε τους σχεδόν τριπλάσιους νεκρούς από τότε».

Η πιο δύσκολη στιγμή για τους ιατροδικαστές

Η κυρία Λεονταρή ανέφερε στο Secret και την πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε εκείνες τις μέρες.

«Πολλοί λένε ότι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίσαμε ήταν η κατάσταση των σορών των θυμάτων. Αυτό όμως δεν ισχύει», όπως εξηγεί, «καθώς οι ιατροδικαστές είμαστε συνηθισμένοι.

»Το πραγματικά πιο δύσκολο ήταν η μαζικότητα με την οποία έρχονταν τα νεκρά σώματα στο νεκροτομείο».

Όπως τονίζει, «σε κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν κι εμείς στη θέση τους».

«Δεν γράφτηκε η ίδια αιτία θανάτου για όλους»

Μία ανακρίβεια που είχε ακουστεί και γραφτεί, μετά την ταυτοποίηση των νεκρών του δυστυχήματος, έσπευσε να διορθώσει εκ νέου η προϊσταμένη της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας Λάρισας. Είχε ειπωθεί ότι για όλους τους νεκρούς υπήρξε «κοινό πιστοποιητικό θανάτου», ίδια αιτία θανάτου.

«Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο», επανέλαβε κατηγορηματικά η Ρουμπίνη Λεονταρή.

Και εξήγησε: «Οι βασικές αιτίες θανάτου γράφτηκαν μέσω των σημειώσεων που είχαμε κάνει κατά τη διάρκεια των νεκροτομών.

»Το μόνο κοινό, το οποίο είχαν όλα τα πιστοποιητικά θανάτου, ήταν η συμπληρωματική φράση σε παρένθεση, η οποία έλεγε ‘σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδόχου Αρχής, θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος’. Αυτό γράφτηκε», όπως τόνισε, «ώστε να μπορέσουν οι συγγενείς κάποια στιγμή να αποζημιωθούν».

ΠΗΓΗ: in.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ξάνθη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος που σκότωσε 45χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Δολοφονία στην Ξάνθη: Εκδίκηση ζητούν οι συγγενείς του 45χρονου – Φόβοι ότι θα ξεσπάσει βεντέτα

20 Μαρτίου 2023
Από δύο αυτοκίνητα παρασύρθηκε ο ποδηλάτης στο Βόλο!

Τροχαίο με νεκρό στη Μεσογείων – Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό

20 Μαρτίου 2023
Ξάνθη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος που σκότωσε 45χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ξάνθη: Συνελήφθησαν οι δυο γιοι και ο γαμπρός του 37χρονου δολοφόνου του 45χρονου

20 Μαρτίου 2023
«Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο» – Συγκλονίζει αστυνομικός στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέτει σήμερα η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση

20 Μαρτίου 2023
Τέμπη: Πότε θα καταθέσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι

Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Τέμπη: Μπορεί να υπάρξουν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα

20 Μαρτίου 2023
Ξάνθη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος που σκότωσε 45χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ξάνθη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος που σκότωσε 45χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

20 Μαρτίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.