Κυριακή 28 Μαΐου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ρόδος: Εικόνες ντροπής με τρωκτικά, γάτες και περιστέρια μέσα στο νοσοκομείο

21 Μαρτίου 2023
in Ελλάδα
A A
Η έξαρση των ιώσεων δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας – Αυτοί είναι οι δύσκολοι μήνες

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη για μήνες. Γιατροί και νοσηλευτές έχουν γίνει μάρτυρες των όσων συμβαίνουν, με τα περιστέρια να μπαίνουν σε δωμάτια ασθενών και έξω από αυτά, να βρίσκονται από γάτες μέχρι τρωκτικά. Μέσα σε όλα έχουν χαλάσει τα κλιματιστικά και όπως λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων, τα καλοκαίρια τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπει λίγη δροσιά.

Το Μega αποκαλύπτει έγγραφα που έχουν φτάσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου της Ρόδου από διάφορους τομεάρχες και επικεφαλής των εκάστοτε τμημάτων. Είναι αναφορές προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και οι ημερομηνίες αφορούν από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα στους διάφορους χώρους, και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λόγος γίνεται και για αντιμετώπιση περιστεριών με ημερομηνία 14/4/22, περιστέρια τα οποία όχι μόνο στέκονται στα παράθυρα, αλλά μπαίνουν μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Αναφορικά με το έγγραφο που κάνει λόγο για τρωκτικό σε αγγειογράφο, η απάντηση ήταν ότι αντιμετωπίστηκε καθώς έγινε η απαραίτητη απολύμανση και πλέον θεωρείται το ζήτημα ως μη υπάρχον. Το ίδιο και για τα λύματα από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης.

Σχετικά με τα περιστέρια, το νοσοκομείο ενημέρωσε πως έχουν τοποθετηθεί σίτες ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί σίτες και θα έπρεπε να παρθούν άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες για καινούρια μέτρα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα του νοσοκομείου. «Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5.

Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αυτά είναι πραγματικά, υπάρχουν θέματα ωστόσο ερώτημα παραμένει το εάν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, και ακόμα υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Έχουμε 2 αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις 7 αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι 2, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με 5 ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι 3 και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός και συνέχισε:

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Ειδικά στον στεφανιογράφο που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα».

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Αναστάτωση με φίδι στο Μεσολλόγι

Αναστάτωση με φίδι στο Μεσολλόγι

28 Μαΐου 2023
Νίκος Ανδρουλάκης: Για πρώτη φορά εκλεγμένος στη Βουλή – 41 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ορκωμοσία

Νίκος Ανδρουλάκης: Για πρώτη φορά εκλεγμένος στη Βουλή – 41 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ορκωμοσία

28 Μαΐου 2023
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία

28 Μαΐου 2023
Κορινθία: Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση στον Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Κορινθία: Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση στον Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

28 Μαΐου 2023
Βουλή: Ορκίστηκαν οι «300» των εκλογών της 21ης Μαΐου (φωτ.)

Βουλή: Ορκίστηκαν οι «300» των εκλογών της 21ης Μαΐου (φωτ.)

28 Μαΐου 2023
Χανιά: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπιασε μαχαιροβγάλτη – Απειλούσε περαστικούς

Χανιά: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπιασε μαχαιροβγάλτη – Απειλούσε περαστικούς

28 Μαΐου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.