Δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά της μάσκας, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας
Μετά το… σίριαλ για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία με αφορμή την έξαρση των ιογενών λοιμώξεων που παρατηρείται την τελευταία περίοδο η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» η υπουργός Παιδείας, είπε μεταξύ άλλων τι ισχύει με τις απουσίες αλλά και την έξαρση της βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
«Κανονικά ανοίγουν αύριο τα σχολεία μας όπως τα είχαμε προγραμματίσει όλα. Δεν έχει αλλάξει κάτι με μια βεβαίως σημαντική προσθήκη καθώς είχε εκδοθεί νωρίτερα φέτος η εγκύκλιος για τη γρίπη», είπε αρχικά η Νίκη Κεραμέως και συμπλήρωσε:
«Είναι μια εγκύκλιος που συνήθως βγαίνει πιο αργά που προβλέπει τη δικαιολόγηση των απουσιών για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και δικαιούνται έως και 5 μέρες απουσίες οι οποίες δεν προσμετρώνται και δεν καταγράφονται από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο που είναι το διάστημα που μας έχει δώσει το υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη. Προφανώς οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εφόσον έχουν συμπτώματα».
Η υπουργός τόνισε πως «ιώσεις έχουμε κάθε χρόνο και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν λίγο περίεργα εξαιτίας του κορωνοϊού. Από κει και πέρα παίρνουμε όλα τα μέτρα και έχει μεγάλη σημασία οι γονείς να παρακολουθούν τα συμπτώματα των παιδιών και από κει και πέρα υπάρχει και το πλαίσιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών».
Ερωτηθείσα για το τι θα γίνει εάν δούμε εικόνες μαζικής αποχής από τα σχολεία λόγω γρίπης, η υπουργός απάντησε πως «σε όλο τον κόσμο έχουμε ιώσεις, σε όλα τα σχολεία. Τα σχολεία μας πρέπει να είναι ανοιχτά. Οι ιώσεις αντιμετωπίζονται και έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας της ατομικής και της δημόσιας υγείας αλλά και της εκπαίδευσης».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ