Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ο «κοριός» έκαψε τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. – «Έχω καταστραφεί για να σε πληρώνω»

30 Αυγούστου 2023
in Ελλάδα
A A
Ο «κοριός» έκαψε τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. – «Έχω καταστραφεί για να σε πληρώνω»

Συνομιλίες που «καίνε» τον αξιωματικό και συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για διαφθορά κατέγραψε ο «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο υλικό που συγκέντρωσαν οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων ο «αρχισυνδικαλιστής» περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που έψαχνε διαρκώς τρόπους για να κερδίσει χρήματα από πολίτες που τον είχαν… ανάγκη.

Ο ίδιος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, ωστόσο, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιέχει καταθέσεις μαρτύρων που τον «καίνε», όπως και συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με πολίτη (πρώην δικηγόρο) ειπώθηκαν τα παρακάτω:

«Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο ……… Κύριε… (σ.σ. αναφέρει το όνομα του συνδικαλιστή αστυνομικού) μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί, ξέρω τι πρέπει να κάνω », με τον αστυνομικό να του επισημαίνει: «πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις» και τον πολίτη να του ανταπαντάει: «έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.……… Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά ……… είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά ……… Όχι όχι δεν λέω μόνο για την… σας λέω και για τα παραπάνω από τα 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για τη … . Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».

Σε άλλη περίπτωση το θύμα εκβιασμού ήταν γυναίκα επιχειρηματίας, που μαζί με τον σύζυγό της διατηρεί καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, οι οποίοι είχαν υποκύψει στις πιέσεις και στις απειλές του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να τους είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοπρασίας, στο Δήμο Χανίων, τον μήνα Μάρτιο, του τρέχοντος έτους: «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα». Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αξιωματικός εμφανίστηκε στην εν λόγω δημοπρασία και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 30.000€ ετησίως από το ζευγάρι, προκειμένου να μην συμμετάσχει σε αυτή, όπως και έγινε.

«Αμοιβή» για… προστασία

Άλλος επιχειρηματίας φέρεται να υπέκυψε στους εκβιασμούς του, καθώς κατέληξε να του έχει δώσει ποσό άνω των 120.000 ευρώ (σύμφωνα τουλάχιστον με την καταγγελία).

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2020, λόγω επαγγελματικού προβλήματος που είχε προκύψει στον επιχειρηματία, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα, απευθύνθηκε στον συνδικαλιστή για να τον βοηθήσει ως αστυνομικός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκείνος αρχικά έδειξε ενδιαφέρον και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα είχε πλέον κανένα πρόβλημα, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να απαιτεί χρήματα βρίζοντας και απειλώντας τον, προκειμένου δήθεν να του εξασφαλίσει την προστασία του.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, οι απαιτήσεις των χρημάτων ήταν επιτακτικές σε βαθμό που ο επιχειρηματίας είχε πειστεί ότι εάν έχανε την υποστήριξη του αστυνομικού θα επερχόταν τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική του καταστροφή.

Κατ’ αυτό τον τρόπο εκβιαστικά ο αστυνομικός φέρεται να λάμβανε από τον επιχειρηματία ποσά έως 25.000 ευρώ κάθε φορά, οδηγώντας τον τόσο στην οικονομική και ψυχολογική του κατάρρευση όσο και στην αδυναμία να ασκήσει το επάγγελμά του (σύμφωνα με την κατάθεσή του).

«Real estate»

Στο μεταξύ, οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων ήρθαν σε επαφή με ασφαλιστική πράκτορα, που φέρεται να είναι ένα από τα θύματα του αξιωματικού-συνδικαλιστή. Η γυναίκα διέθετε διαμέρισμά στην παλιά πόλη των Χανίων, το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά, ώσπου εκδηλώθηκε σ’ αυτό πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χρήζει επισκευής. Τότε, ο «αρχισυνδικαλιστής», θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εν λόγω συγκυρία και να αγοράσει το ακίνητο στην μισή τιμή της αξίας του, κατάφερε με κάθε δυνατό τρόπο να καθυστερήσει μέχρι και σήμερα την επισκευή του, με συνεχείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών και απειλές περί σύλληψης των παρευρισκόμενων εργαζομένων, λόγω της ιδιότητας του, ως αστυνομικός. Οι καθυστερήσεις αυτές, επέφεραν στην ιδιώτη οικονομική εξαθλίωση, καθόσον δεν κατέστη εφικτή η αποκατάσταση των προκληθεισών υλικών ζημιών και η περαιτέρω εκμετάλλευσή του (σύμφωνα με σχετική κατάθεση).

«Λάδωμα» για κλήση

Ο αξιωματικός φέρεται να προέβη σε μία τουλάχιστον περίπτωση κακουργηματικής δωροληψίας για πράξη που αντίκειται στα καθήκοντά του. Ειδικότερα, σύμφωνα με κατάθεση ιδιώτη, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και ενώ του είχε βεβαιωθεί τροχονομική παράβαση σε φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, χρηματικού προστίμου 700 € κι αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, όπου ο αξιωματικός απαίτησε -σύμφωνα με την καταγγελία- το χρηματικό ποσό των 300€, προκειμένου να «μειώσει» το πρόστιμο, όπως του είπε και να του επιστραφούν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος. Πράγματι ο ιδιώτης, αφού παρέδωσε το ποσό, παρέλαβε τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος του, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί το στέλεχος της εν λόγω παράβασης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος

Για την υπόθεση συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, για συνέργεια σε εκβίαση

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται.

.ieidiseis.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πάμε μέχρι Κυριακή με καταιγίδες – «Χτυπάνε» σε άλλες περιοχές

28 Σεπτεμβρίου 2023
Πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη – «Αδιανόητο να λέτε ότι όλα βαίνουν καλώς όταν η Ρόδος καίγεται 7 μέρες»

Νέα «Πυρά» Ανδρουλάκη: Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία

28 Σεπτεμβρίου 2023
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Εύβοια

Τσελέντης για Κορινθιακό: Η πρόβλεψή του για μεγάλο σεισμό

28 Σεπτεμβρίου 2023
Να μάθουμε να ζούμε με τις κρίσεις, μας προτρέπει ο Νίκος Ταχιάος!

Να μάθουμε να ζούμε με τις κρίσεις, μας προτρέπει ο Νίκος Ταχιάος!

28 Σεπτεμβρίου 2023
Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

27 Σεπτεμβρίου 2023
Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

27 Σεπτεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.