Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

“Κοκκινίζει” η Ελλάδα : Έκτακτα μέτρα για το Σαββατοκύριακο και αυστηρό lockdown εισηγούνται οι ειδικοί

4 Φεβρουαρίου 2021
in Ελλάδα
A A
“Κοκκινίζει” η Ελλάδα : Έκτακτα μέτρα για το Σαββατοκύριακο και αυστηρό lockdown εισηγούνται οι ειδικοί

Σε επίπεδο συναγερμού βρίσκονται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, καθώς ο κοροναϊός κατακτά όσο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα.

Εισηγήσεις για αύξηση της λίστας με τις κόκκινες περιοχές, κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου, αλλά και λήψη έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο με απογόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Η δύσκολη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα, Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν στις προτάσεις που θα υποβάλλουν στην κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας διεξάγεται σε τατεμένο κλίμα με τα στοιχεία που φτάνουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα να μην είναι καθόλου ένθαρρυντικά και τις προβλέψεις των ειδικών να μιλούν για εφιαλτικά σενάρια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική

Με τους πολίτες από τη μία πλευρά, να έχουν κουραστεί από την καραντίνα και να δείχνουν απροθυμία να υπακούσουν στις απαγορεύσεις, και το δελτίο καιρού από την άλλη πλευρά να μιλά για υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, οι ειδικοί προσανατολίζονται στη λήψη ειδικών έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον στην Αττική.

Ειδικότερα, εισηγούνται την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική προκειμένου να περιορίσουν την κινητικότητα και τον συνωστισμό που φαίνεται ότι θα ευνοήσει και ο καλός καιρός.

Το αν οι εισηγήσεις θα αφορούν την εφαρμογή του αυστηρού μέτρου μόνο στην Αττική μένει να φανεί, καθώς τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στη λίστα των κόκκινων περιοχών, υψηλού κινδύνου, εντάσσονται Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Το στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν οι ειδικοί είναι η Θεσσαλονίκη να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη του Οκτώβρη και του Νοέμβρη. Θέλουν, δηλαδή, να πάρουν όλα τα μέτρα εμπροσθοβαρώς, ακόμη και αυστηρότερα από όσο πιθανώς χρειάζεται αυτή τη στιγμή, προκειμένου να προλάβουν τον ιό.

Στο τραπέζι το γενικό lockdown, παρά τους φόβους της κυβέρνησης

Με τα κρούσματα να παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό για τρίτη συνεχή ημέρα και τον αριθμό των διασωληνωμένων να παίρνει την ανιούσα επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των ειδικών για νέα έξαρση της πανδημίς και αύξηση της πίεσης στο ήδη καταπονημένο ΕΣΥ, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται την λήψη πιο αυστηρών μέτρων όσο το δυνατόν πιο νωρίς, για τη δημιουργία αναχωμάτων στην διασπορά της πανδημίας.

Το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων, όλων των βαθμίδων και η λειτουργία των καταστημάτων μόνο με click away είναι προτάσεις που υιοθετούν όλοι και περισσότεροι, ενώ υπάρχουν και οι πιο δραστικές προτάσεις για επιβολή αυστηρού ολικού lockdown για δύο με τρεις εβδομάδες, ώστε ο ιός να τιθασευτεί.

Στην ακραία πρόταση για επιβολή αυστηρής καραντίνας η κυβέρνηση φέρεται να αντιστέκεται φοβούμενη τις συνέπειες στην οικονομία και την ψυχολογία της κοινωνίας, αλλά και της αγοράς.

Κάτι που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση είναι και το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως να τονίζει μιλώντας στο MEGA ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία σχετική εισήγηση και να προεξοφλεί ότι τη Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν όπως ισχύει.

Ωστόσο την ίδια ώρα επιδημιολόγοι επιμένουν ότι το ζήτημα των σχολείων παραμένει ανοιχτό και θα τεθεί στην Επιτροπή.

Την Παρασκευή κληρώνει – Τα πιθανά μέτρα

Οι εισηγήσεις των επιστημόνων απόψε, αλλά και αύριο, Παρασκευή, ημέρα συνεδρίασης της ολομέλειας της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, θα τεθούν στην κυβέρνηση η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο, προτού οι όποιες αποφάσεις ανακοινωθούν, πιθανότατα στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την επιδημία.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

  • Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 το βράδυ στην Αττική, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπου το «απαγορευτικό» είναι σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα.
  • Η τροποποίηση ωραρίου καταστημάτων, ώστε να κλείνουν νωρίτερα.
  • Η λειτουργία του λιανεμπορίου αποκλειστικά με τη μέθοδο του click away.
  • Ο περιορισμός μετακινήσεων μεταξύ «κόκκινων» Δήμων, κάτι που δεν αναμένεται να εξεταστεί, όμως, για το λεκανοπέδιο.
  • Η επέκταση του μέτρου για την τηλεργασία.
ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ο «φόβος Θεού» του Άδωνι εξοργίζει! (φωτογραφίες)

Κυνικός, προκλητικός, χυδαίος. Ή πιο απλά, Άδωνις Γεωργιάδης

8 Ιουνίου 2023
Θρίλερ με τον 38χρονο γιο σωματοφύλακα πολιτικών που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι – Τι καταγγέλλει ο απόστρατος

Θρίλερ με τον 38χρονο γιο σωματοφύλακα πολιτικών που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι – Τι καταγγέλλει ο απόστρατος

8 Ιουνίου 2023
Έβρος: Οι πέντε συνοριοφύλακες και οι διάλογοι που τους «έκαψαν» – Πώς «έδιωχναν» στρατό και Frontex για να περνούν οι μετανάστες

Έβρος: Οι πέντε συνοριοφύλακες και οι διάλογοι που τους «έκαψαν» – Πώς «έδιωχναν» στρατό και Frontex για να περνούν οι μετανάστες

7 Ιουνίου 2023
Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο στην Ανδραβίδα

Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο στην Ανδραβίδα

7 Ιουνίου 2023
«Αυτοψία» Ανδρουλάκη στο ΕΚΑΒ – «Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τραγικά αποτελέσματα για το λαό»

«Αυτοψία» Ανδρουλάκη στο ΕΚΑΒ – «Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τραγικά αποτελέσματα για το λαό»

7 Ιουνίου 2023
Εφιαλτικές στιγμές για 17χρονη στη Φρεαττύδα – Τέσσερις νεαροί αποπειράθηκαν να τη βιάσουν

Εφιαλτικές στιγμές για 17χρονη στη Φρεαττύδα – Τέσσερις νεαροί αποπειράθηκαν να τη βιάσουν

7 Ιουνίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.