Μία πασίγνωστη συνταγή, μια μικρή αλλά τόσο καθοριστική παραλλαγή, συνδυασμός εφευρετικότητας και γνώσης, και αυτό ήταν: Η Αργεντινή απέκτησε το εθνικό της γλυκό με στιλ ελληνικό. Το Mantecol, μία μαλακή νουγκατίνα με βάση το φιστικοβούτυρο, είναι στην ουσία ένας «πειραγμένος» χαλβάς. Το εμπνευσμένο δημιούργημα ενός άντρα που άφησε τη Χίο όταν ήταν λίγο πάνω από 20 ετών για να δοκιμάσει την τύχη του στη ξενιτιά. Μιχάλης ή Μιγκέλ Γεώργαλος, το όνομα αυτού. Συνώνυμο των πιο γλυκών γεύσεων και αναμνήσεων στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.