Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

ΔΕΘ: Σε ποιους υπουργούς είπε ο Μητσοτάκης να μην ανέβουν και γιατί

14 Σεπτεμβρίου 2023
in Ελλάδα
A A
Φωτιές: Λουδοβίκειο σύνδρομο Μητσοτάκη 

Στη ΔΕΘ εφέτος δεν θα ανέβει όλο το υπουργικό συμβούλιο, αλλά μόνο οι προϊστάμενοι σε παραγωγικά υπουργεία, ενώ όσοι έχουν αρμοδιότητα για τις πλημμύρες θα είναι “στο πεδίο”.

Βίκυ Σαμαρά

Σε μία κίνηση με σαφή επικοινωνιακό συμβολισμό, εφέτος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανέβει στη ΔΕΘ όλο το υπουργικό συμβούλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη μόνοι οι υπουργοί που προΐστανται παραγωγικών υπουργείων, ενώ στους υπόλοιπους έχει επιβληθεί… απαγορευτικό.

Ειδικά οι υπουργοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, θα είναι στο πεδίο και στα υπουργεία τους κι όχι στη ΔΕΘ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι πλημμύρες, όμως, φαίνεται πως θα επηρεάσουν και το περιεχόμενο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στο ερώτημα πάντως εάν ο οικονομικός αντίκτυπος της κακοκαιρίας Daniel ακουμπάει και το οικονομικό «καλάθι» του κ. Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως “όσα είπε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός, όσα αναφέρονταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν πράξη. Και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Και μάλιστα, ήδη, έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος.”

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι ήδη ο πρωθυπουργός κινήθηκε άμεσα με παρέμβαση στην Κομισιόν για να αναζητηθούν και να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη αυτών των νέων αναγκών.

“Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη ΔΕΘ ή καμία ομιλία, ως μια αφορμή να παρουσιάσει ένα «καλάθι» ή μια ακόμα ευκαιρία για παροχολογία. Είναι ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αναλύσει τις προτεραιότητές του, να περιγράψει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πως αυτές θα γίνουν πραγματικότητα. Θα μετατραπούν, δηλαδή, σε νόμους, σε πράξεις, σε κινήσεις, σε πρωτοβουλίες”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

“Μια από τις βασικές προτεραιότητες διαχρονικά της κυβέρνησης προφανώς είναι η συνεχής και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Εκεί αποσκοπούσε και το οικονομικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες, εκεί θα επικεντρωθεί και το σύνολο της οικονομικής μας πολιτικής.”

Πάντως, λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, το Market Pass τελειώνει από Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία. Οι δε αποζημιώσεις αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ

Καθώς δε η Θεσσαλία αποτελεί την “καρδιά” της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, το ενδεχόμενο για ένα νέο κύμα ακρίβειας μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, προβληματίζει.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει εκπτώσεις 20% σε αναγκαία προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς, ενώ ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι: “Οι έλεγχοι είναι και θα είναι όλο και πιο εντατικοί. Είναι δεδομένο -γιατί το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και να μην υπάρξει κανένα τέτοιο φαινόμενο και στην υπόλοιπη Ελλάδα-, ότι κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση είτε εντός, είτε εκτός συνόρων, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι καιροφυλακτούν και προσπαθούν να κερδίσουν αδικαιολογήτως πάνω σε αυτή την κρίση. Η κυβέρνηση, λοιπόν, θα είναι αμείλικτη -το ξαναλέω- σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, με εντατικούς ελέγχους, με εντατικές παρεμβάσεις. Δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που η χώρα μας, και κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, βιώνει το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο, κάποιοι να περιμένουν να βγάλουν πρόσκαιρα κέρδη στις πλάτες των πολιτών”.

News 24/7 

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

27 Σεπτεμβρίου 2023
Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

27 Σεπτεμβρίου 2023
Κακοκαιρία Elias: Η λάσπη «κατάπιε» τη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες αποκάλυψης

Κακοκαιρία Elias: Η λάσπη «κατάπιε» τη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες αποκάλυψης

27 Σεπτεμβρίου 2023
Βορίδης: Στο 100% οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες του «Ιανού»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Βορίδης αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση «ξηλώνει» την ΑΔΑΕ

27 Σεπτεμβρίου 2023
Η κακοκαιρία σαρώνει – Εκκενώνεται χωριό στη Λάρισα – Στην Εύβοια υπερχειλίζουν ποτάμια

Η κακοκαιρία σαρώνει – Εκκενώνεται χωριό στη Λάρισα – Στην Εύβοια υπερχειλίζουν ποτάμια

27 Σεπτεμβρίου 2023
Τα κρίσιμα ερωτήματα του Ανδρουλάκη…και ο Μητσοτάκης που έκανε τον «ψόφιο κοριό», στις αποκαλύψεις

Ανδρουλάκης για ΑΔΑΕ: Επικίνδυνη κυβέρνηση – Προσπαθεί να συγκαλύψει την δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών

27 Σεπτεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.