Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ακόμη και πολυτελείς θαλαμηγούς χρησιμοποιούν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων: Από Τουρκία σε… Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων

1 Σεπτεμβρίου 2023
in Ελλάδα
A A
Ακόμη και πολυτελείς θαλαμηγούς χρησιμοποιούν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων: Από Τουρκία σε… Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων

Κυκλώματα που διαθέτουν υπερπολυτελή σκάφη πολλαπλασιάζουν τα δρομολόγιά τους από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την άφιξη «vip» θαλαμηγού σε παραλία της Μυκόνου.

Στο σκάφος επέβαιναν 51 πρόσφυγες και μετανάστες (42 άντρες, οκτώ γυναίκες και ένα παιδί). Τα κυκλώματα πείθουν τους μετανάστες να πληρώσουν από 4.000-7.000 ευρώ κατ’ άτομο, λέγοντας ότι το ταξίδι θα είναι απολύτως ασφαλές, γρήγορο και «αδιόρατο» από τις ελληνικές Αρχές που θα πιστέψουν ότι πρόκειται για πλούσιους τουρίστες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο (χθες και προχθές) το Λιμενικό προχώρησε στην ταυτοποίηση εφτά διακινητών σε πολλά και διαφορετικά περιστατικά που εκδηλώθηκαν με λίγες ώρες διαφορά σε Μύκονο, Κύθνο, Ρόδο, Σάμο και Κύμη. Όπως είχε γράψει το iΕidiseis, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία έχει ανοίξει για τα καλά τη… στρόφιγγα. Μέσα σε ένα 24ωρο χθες και προχθές διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές περισσότερα από 250 άτομα. Η τουρκική ακτοφυλακή, όπως λένε αρμόδιες πηγές, «κάνει ότι δεν βλέπει» τα ιστιοφόρα, τις λέμβους και τις θαλαμηγούς που πλέουν στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα με κατεύθυνση προς τα ελληνικά νησιά. Το ίδιο κάνει και στα τουρκικά παράλια, όπου γίνεται όλη η προετοιμασία των ταξιδιών.

metanastes_1_9_a3.jpg

Το iΕidiseis αποκαλύπτει φωτογραφικά ντοκουμέντα από αυτή την προετοιμασία, καθώς τα δουλεμπορικά κυκλώματα που «ειδικεύονται» στις «vip» μεταφορές με ταχύπλοα ανεβάζουν στα προφίλ τους στα social media το «στόλο» τους για να προσελκύσουν «πελατεία».

metanastes_1_9_a4.jpg

Στις φωτογραφίες αυτές αίσθηση προκαλούν τα σκάφη με τις θηριώδεις μηχανές που κοστίζουν από μόνες τους πάνω από 60.000 ευρώ. Μία μεταφορά με θαλαμηγό κοστίζει για το κάθε άτομο 6.000-7.000 ευρώ, ενώ το δρομολόγιο με ταχύπλοο -όπως φαίνεται στο σχετικό ντοκουμέντο- κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ. Από το δρομολόγιο της Μυκόνου με τους 51 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζεται ότι το κύκλωμα κέρδισε περίπου 350.000 ευρώ.

metanastes_1_9_a5.jpg

Ένα από τα «αγαπημένα» δρομολόγια των διακινητών, που «διαφημίζουν» ταξίδια με ταχύπλοα, είναι το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός)- Κως. Η απόσταση είναι τέτοια που επιτρέπει στους δουλεμπόρους να κάνουν ταξίδια-αστραπή, που διαρκούν τόσο λίγο που είναι δύσκολο να ακινητοποιηθούν.

Άνοιξε η «στρόφιγγα»

metanastes_1_9_a6.jpg

Στη Μύκονο η θαλαμηγός με τους μετανάστες αφίχθη σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Στην Αγία Άννα. Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο δρομολόγιο των τελευταίων 24ωρων. Στην Κύθνο το Λιμενικό ενημερώθηκε για σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΜΥΡΣΙΝΙΑ» βορειοδυτικά ν. Κύθνου.

Στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ., δύο ιδιωτικά, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

metanastes_1_9_a2.jpg

Οι συνολικά 80 πρόσφυγες και μετανάστες (66 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά), μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος σε δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142 στον λιμένα Λαυρίου.

metanastes_1_9_a7.jpg

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν ένας 45χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ένας 44χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 32χρονος υπήκοος Ιράκ, ως διακινητές.

metanastes_1_9_a8.jpg

Στην Κύμη προχθές το μεσημέρι το Λιμενικό ενημερώθηκε για σκάφος με μετανάστες στην περιοχή κοντά στην παραλία «Μουρτερή» Κοσκίνων στην Εύβοια.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Λιμενικό και εντοπίστηκαν συνολικά 30 άτομα (18 άνδρες, 6 γυναίκες, 6 παιδιά) στο σύνολό τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατά δήλωσή τους, προήλθαν από ακτές της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετά την αποβίβασή τους, αναχώρησε με πορεία την ανοικτή θάλασσα.

metanastes_1_9_a9.jpg

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ένας 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων). Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κύμης και παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

metanastes_1_9_a10.jpg

Παράλληλα, μεγάλες επιχειρήσεις του Λιμενικού έλαβαν χώρα στα Δωδεκάνησα καθώς 12 άτομα διασώθηκαν στην Ρόδο και ακόμα 17 στην Σάμο.

metanastes_1_9_a1.jpg

Αντίστοιχη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Λιμενικών Αρχών πραγματοποιήθηκε και στη θαλάσσια περιοχή 64 ν.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, για ιστιοφόρο με 76 πρόσφυγες-μετανάστες. Όλοι οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο σημαίας Αιγύπτου.

ieidiseis.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πάμε μέχρι Κυριακή με καταιγίδες – «Χτυπάνε» σε άλλες περιοχές

28 Σεπτεμβρίου 2023
Πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη – «Αδιανόητο να λέτε ότι όλα βαίνουν καλώς όταν η Ρόδος καίγεται 7 μέρες»

Νέα «Πυρά» Ανδρουλάκη: Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία

28 Σεπτεμβρίου 2023
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Εύβοια

Τσελέντης για Κορινθιακό: Η πρόβλεψή του για μεγάλο σεισμό

28 Σεπτεμβρίου 2023
Να μάθουμε να ζούμε με τις κρίσεις, μας προτρέπει ο Νίκος Ταχιάος!

Να μάθουμε να ζούμε με τις κρίσεις, μας προτρέπει ο Νίκος Ταχιάος!

28 Σεπτεμβρίου 2023
Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη!

27 Σεπτεμβρίου 2023
Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

Σόου Κούγια στη «δίκη» του δημάρχου Ναυπλιέων – «Του πέταξε περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι!»

27 Σεπτεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.