Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Σκληρή επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση: «Ανύπαρκτη και εξαφανισμένη, εξυπηρετεί φίλους»

20 Νοεμβρίου 2023
in Αθλητικά, Ελλάδα
A A
Νέα επίθεση Ε.Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης με αφορμή το… 0-0 Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε αιχμηρή επιστολή προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία χαρακτηρίζει «αόρατο» τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και αναφέρει πως «η ευθύνη και η συνενοχή για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο βαραίνει πλέον ισομερώς και την ανύπαρκτη και εξαφανισμένη Κυβέρνηση».

Ο Β. Μαρινάκης στρέφεται και κατά της διοίκησης της ΕΠΟ με αφορμή για «τις γελοιότητες που εκτυλίσσονται γύρω από την Εθνική Ομάδα».

Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΕ της Ομοσπονδίας:

«Θεσμική επιστολή προέδρου ΣΛ προς την Εκτελεστική Επιτροπή Ε. Π. Ο. και κοινοποίηση στην Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης ΕΠΟ, με θέμα Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής: «Κύριοι, Επ’ αφορμή της υπ’ άριθμ. 59 συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναγκάζομαι να απευθυνθώ για άλλη μια φορά προς εσάς εάν και αντιλαμβάνομαι ότι τα λόγια προς όλους εσάς στη διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχουν αξία. Για άλλη μια φορά θεωρώ απαράδεκτη τη συζήτηση των Θεμάτων που εισάγονται άνευ σχετικής εισήγησης ή τεκμηρίωσης, όπως είναι ενδεικτικά (για παράδειγμα) τα Θέματα 17, 19 , ή 25.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τομέας στο Ποδόσφαιρο που να μην έχετε εξευτελίσει με τις πρακτικές σας. Εδώ και μήνες παρακολουθούμε τις γελοιότητες που εκτυλίσσονται γύρω από την Εθνική Ομάδα. Πρώτα το φιάσκο με τις κάρτες των Ποδοσφαιριστών για το οποίο δεν έχει λογοδοτήσει κανένας, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να οδηγείται αύριο σε έναν αγώνα εναντίον της εθνικής ομάδας της Γαλλίας χωρίς βασικούς της ποδοσφαιριστές. Έπειτα, είχαμε την διεθνή διαπόμπευση της χώρας από την διεξαγωγή αγώνων της Εθνικής σε γήπεδα – χωράφια που προκάλεσαν και την αποδοκιμασία των ποδοσφαιριστών των αντιπάλων. Κι αντί απέναντι στην κατακραυγή αυτή να ζητήσετε μια συγγνώμη βάλατε διάφορους περίεργους να τους ζητάνε και τα ρέστα. Ορίσατε φιλικό της ομάδας σε γήπεδο χωρίς κόσμο και χωρίς άδεια και βάλατε ποδοσφαιριστές (οι οποίοι γελάνε μαζί σας) που αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κάνουν προπόνηση σε βούρκο.

Τόσο αγαπάτε την Εθνική Ομάδα. Κινδυνεύουμε να διασυρθούμε παγκοσμίως με το σκάνδαλο του Προπονητικού Κέντρου, εκεί που επιλέγετε πάλι ότι σας πει το αφεντικό σας (Μαρκόπουλο) ενώ υπάρχουν καλύτερες λύσεις (Ελληνικό).

Εσχάτως παρακολουθούμε και τον διασυρμό με την υπόθεση του Βοηθού του κ. Πογιέτ τον οποίο αδυνατείτε να πληρώσετε (!) επί σχεδόν ένα χρόνο. Πως προσελήφθη αυτός ο άνθρωπος και με τι καθεστώς για να μη μπορείτε να τον πληρώσετε; Αρκεί μια ανακοίνωση ότι «αρνείται» ο συγκεκριμένος κύριος να βγάλει ΑΦΜ για να κλείσει το θέμα;

Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εισάγετε στην σημερινή συνεδρίαση (κεκαλυμμένα) στο Θέμα 6 την πρόσληψη του Βασίλη Δημητριάδη ως team manager της Εθνικής Ομάδας των Ελπίδων (!!!). Διαβάζω στο Πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων (θέμα 8) που μας κοινοποιήθηκε «Η επιτροπή Εθνικών Ομάδων εισηγείται την πρόσληψη Team Manager Εθνικής Ομάδας Ελπίδων. Για την αμοιβή του εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής για καθορισμό του ποσού». Για να εξουσιοδοτούνται ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής να καθορίσουν (μόνο) το ποσό της αμοιβής του Team Manager και όχι να βρουν και το πρόσωπο, τον έχετε ήδη βρει. Ντρέπεστε να γράψετε το όνομα του Κ. Δημητριάδη; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε και με ποια προσόντα; Αναζητήθηκαν ή εξετάστηκαν άλλοι υποψήφιοι; Μάλλον το κριτήριο είναι ότι έχει μείνει άνεργος και πρέπει κάπου να τον βολέψετε όπως σας ζήτησε το πραγματικό σας αφεντικό ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Ένας ακόμα που πρέπει να βολευτεί, όπως έγινε προηγουμένως με διάφορα τσιράκια , αγαπητικιές, αργόσχολους και ανίκανους και άλλους που πληρώνουμε εμείς με προκλητικούς μισθούς ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τα χρήματα που καταβάλλουμε στην ΕΠΟ.

Καλούμαστε στο Θέμα 19 να συζητήσουμε και να λάβουμε απόφαση ως Εκτελεστική Επιτροπή επί της αναγνώρισης ή μη υποψηφίου Μέλους κατ’ αρ. 11 του Καταστατικού. Ποιο είναι αυτό το Μέλος ; Δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση. Έχει γίνει προεργασία από την Νομική Υπηρεσία; Υπάρχει κάποια σχετική εισήγηση; Γνωρίζουμε ποιο είναι το Καταστατικό του, εάν πληροί τους όρους του Νόμου , πως έχει συσταθεί; Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Την ίδια στιγμή δεχόμαστε ως Ομοσπονδία και ως Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής απειλές για μηνύσεις από άλλη Ένωση που πρέπει να εγγραφεί ως Μέλος της ΕΠΟ με βάση δικαστικές αποφάσεις που η Ομοσπονδία αρνείται να εφαρμόσει.

Μας καλείτε να συζητήσουμε ως Θέμα 21 την «Αναδιάρθρωση των Διαρκών Επιτροπών της ΕΠΟ». Προφανώς αναφέρεστε στην ανακύκλωση προσώπων αφού οι Επιτροπές αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από το άθροισμα των Μελών τους, όπως άλλωστε κινδυνεύει να καταντήσει και η Εκτελεστική Επιτροπή. Είναι διαρκή και επαναλαμβανόμενα τα φαινόμενα της λειτουργίας της με όρους διακοσμητικούς και με απόλυτη περιφρόνηση προς το Καταστατικό ή τους Νόμους. Γι’ αυτό και επιμένετε να λειτουργείτε χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν Κανονισμοί Λειτουργίας και των διαρκών Επιτροπών. Γι΄ αυτό και δεν κοινοποιείτε στον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού τους Κανονισμούς που εκπορεύονται από την Ομοσπονδία όπως επιβάλλει ο ν. 2725/1999 γεγονός που θα έπρεπε να έχει ήδη οδηγήσει στην έκπτωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ και η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ μάλλον έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με την τήρηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους.

Φέρνετε ξανά προς συζήτηση ως Θέμα 25 ένα «Θέματα ΚΕΔ» χωρίς επί αυτού να υπάρχει η παραμικρή εισήγηση. Ποια είναι τα Θέματα αυτά; Αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Και αν ναι, τα έχετε εισάγει προς συζήτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και πότε; Εκτός και αν σκοπός και στόχος των θεμάτων αυτών είναι προσωπικές «διευθετήσεις».

Προ ολίγων ημερών έκαψαν με εμπρηστικό μηχανισμό την επιχείρηση του εν ενεργεία Διαιτητή κ. Α. Γκάμαρη. Επίσης προ ολίγων ημερών ο πρώην Διαιτητής κ. Γ. Κομίνης σε συνέντευξή του δήλωσε δημοσίως ότι μετά από συγκεκριμένο αγώνα που διαιτήτευσε πριν από – όχι τόσο πολλά – χρόνια δεχόταν απειλές για την έγκυο γυναίκα του , και μάλιστα ενώ ακόμα ήταν εν ενεργεία Διαιτητής. Δηλαδή ένας απειλούμενος διαιτητής εξακολουθούσε να ασκεί καθήκοντα και να διευθύνει αγώνες πρωταθλήματος.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα αντί να επιληφθεί ο νέος Αρχιδιαιτητής(;) Κ. Φρόιντφελντ εξακολουθεί να κάνει βόλτες με το τροχόσπιτο. Και η ΕΠΟ αρκείται σε δελτία τύπου και ο πρόεδρος της σφυρίζει αδιάφορα όπως κάνει πάντα.

Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να ασχολείστε και να μην έχετε οδηγήσει το ποδόσφαιρο στον εξευτελισμό. Όμως εσείς, αυτοί είστε: τόσο μικροί και τόσο υποτελείς. Κι έτσι θα παραμείνετε

Η ευθύνη και η συνενοχή για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο βαραίνει πλέον ισομερώς και την ανύπαρκτη και εξαφανισμένη Κυβέρνηση που δυστυχώς δεν είναι άβουλη: είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή και η ανοχή που δείχνει είναι δική της επιθυμία.

Η Κυβέρνηση της χώρας δεν επιθυμεί την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο διότι αυτό την εξυπηρετεί, όπως εξυπηρετεί και τους φίλους της. Γι’ αυτό και επέλεξε ως αρμόδιο Υπουργό για τον Αθλητισμό κάποιον αόρατο που ούτε είχε, ούτε έχει ούτε και πρόκειται να αποκτήσει σχέση με τον αθλητισμό και δεν πρόκειται να προσφέρει και τίποτα σε αυτόν.

Τέλος, από πλευράς μου επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Συνεταιρισμού έναντι οιασδήποτε απόφασης που είναι αντίθετη στις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού και δύναται να βλάψει τα συμφέροντά της Superleague 1.

Ο Πρόεδρος της Super League 1, Ευάγγελος Μαρινάκης».

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Χωρίς θεατές και παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αλλά και φιλικά παιχνίδια

Χωρίς θεατές και παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αλλά και φιλικά παιχνίδια

11 Δεκεμβρίου 2023
Στην αντεπίθεση η Αστυνομία: Μέτρα «χάδι» για την πάταξη της οπαδικής βίας – Τι ζητά η ΠΟΑΣΥ

Στην αντεπίθεση η Αστυνομία: Μέτρα «χάδι» για την πάταξη της οπαδικής βίας – Τι ζητά η ΠΟΑΣΥ

11 Δεκεμβρίου 2023
Έρχεται αφρικανική ζέστη λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες

Έρχεται αφρικανική ζέστη λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες

11 Δεκεμβρίου 2023
Η απόκρουση πέναλτι του Σουλούκου στο ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου (Video)

Η απόκρουση πέναλτι του Σουλούκου στο ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου (Video)

11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΕΛ – Απόλλων Πόντου 3-0: Με περίπατο μείωσαν στους 2 βαθμούς από την κορυφή οι «βυσσινί»!

ΑΕΛ – Απόλλων Πόντου 3-0: Με περίπατο μείωσαν στους 2 βαθμούς από την κορυφή οι «βυσσινί»!

11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου 3-0! (φωτογραφίες)

ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου 3-0! (φωτογραφίες)

11 Δεκεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.